24 maaliskuuta 2009

Kasi ylos kaikki jotka kavelivat rajan yli!

No niin, ollaan paasty kaupungille ja hieman nopeamman netin aareen. Taalla sataa vetta, pieni kuuro luutavasti. Bussimatkasta viela sen verran, etta tapamme mukaan meilla ei ollut yli kolmentoista tunnin matkalle kuin pieni keksipaketti ja puoli pulloa vetta eika tietenkaan yhtaan kateista. Vedettiin sitten niiden voimilla, ja onneksi bussin hintaan kuului myos vetta. Liikenne on samanlaista kuin Aasiassa, nytkin mentiin niin lahella jyrkannetta etta vatsassa tuntui :) Mutta maisemat oli hienot. Matkan kohokohta oli varmaankin Peter Andren musiikkivideo joka kuultiin "muutaman" kerran, sekin ukko on joskus ollu nuori. Laulettiin myos ihan fiiliksissa Toton Afrikaa ja saatin muutama hymyileva katse kanssamatkustajilta.
Rajalla kuitattiin itsemme ulos Kenian puolelta ja kun ei suomalaisina osattu rynnia vaan jonotettiin vuoroamme jaimme tietenkin vikoiksi. Huomattiin sitten, etta meidat oli hylatty; ei muita bussimme matkustajia eika bussia lahimaillakaan. Ei voitu ottaa kyytia rajan toiselle puolelle kun ei ollu rahaa joten kaveltiin suorassa auringon paisteessa ja viela kaannyttiin vaaraan suuntaankin, mutta onneksi paikalliset rahanvaihtajat ohjasivat oikeaan suuntaan. Viisumit saatiin naurettavan nopeasti ja bussissa naurettiin, etta kasi ylos kaikki jotka kaveli rajan yli. Oli helvetin kuuma, mutta onneksi ikkunoista tuli mukava tuuli kun paastiin taas jatkamaan matkaa.

Liskot on taalla yhta allottavia kuin Indoissakin. Niin, ja sauvasirkat. Muuten meidan huone ja suihku-ja vessatilat on mukavat. Aamulla respan vakikin tuntui kivemmalta. Kyselivat lavistyksista :) Lahdettiin sitten kuuminpaan aikaan kavelemaan keskustaan, oli meilla onneksi aurinkorasvaa ja vesipullo mukana. Mukavan rauhassa saa kavella, ja kyydin tarjoajatkin lopettavat kun kerran sanotaan ei kiitos.Kaytiin syomassa suht hienossa raflassa, tulin sitten Ugandaan asti syomaan norjalaista lohta =) Ostettiin myos viinia viikonlopuksi. Mitaan erityista shoppailtavaa ei oo loytyny. Mutta edelleenkin Kampalassa on laiskempi asiakaspalvelu kuin Nairobissa, ainakin naiden muutaman paivan perusteella. Apua saa kylla jos kysyy, mutta eron huomaa heti.

Huomenna lahdetaan Murchison Fallseille jossa toivottavasti nahdaan elaimia.

1 kommentti:

Martina kirjoitti...

hahaha, voi murut teitä :) Nauroin tolle "suurkaupungin ongelmalle"..pystyn näkemään silmissäni ton tilanteen! Yrittäkää selvitä hengissä ja olla eksymättä toisistanne..