09 tammikuuta 2011

Elämä on laiffii

Elämä Changilla on edennyt rauhallisesti. Rannat on mahtavia, Klong Praolla Pilot-baarissa syöty aamupala aurinkon lämmittäessä tuntuu mahtavalta.



Tähän mennessä paras ranta on ollut Bang Baon sataman jälkeinen ranta, sopivasti porukkaa jos niitä kaipaa ja mitä edemmäksi kävelee, sitä hiljaisemmaksi ranta muuttuu. Saaren päissä olevilla vuorilla on ilo ajella, kunhan pitää järjen päässä -hitaasti ja rauhallisesti jotta luut pysyvät ehjinä. Pitäisi ostaa kypärä jos sitä vaikka tulisi käytettyä :) Muutenkin toi mopolla ajelu on jotenkin rentouttavaa, tänne tulevien on hyvä ottaa peli alle ja tutkia saarta sen avulla. Kypärän käyttöä kannattaa harkita ihan turvallisuussyistä, tosin useiden hotellien lainaamat kypärät ovat lähinnä leluja ja haitallisiakin. Muutamat ratsiat on sattunu tielle, mutta oon ollu silloin joko kypärä päässä tai jonkun kyydissä. Ilman kypärää ajavia sakotetaan 200thb mikä on pieni hinta, mutta auringon paisteessa jonottaminen sakon maksuun ei kuulema ole erityisen mukavaa. Itse olen muutama läheltä piti-tilanteen kokenut vuoristossa tiukassa mutkassa, kun vastaan tuleva auto ei ole ollut kiinnostunut henkiin jäämisestäni.

Saari ei ole yleiseltä hintatasoltaan erityisen halpa, majoitusta saa ihan ok-tasoisista paikoista 700thb ilmastoinnilla ja 300-600thb fanilla. Lonely beachilla on hutteja joiden hinnat ovat alempia, esimerkiksi Sunset Huts-nimisessä paikassa.




Yllättäen täällä kaljakin maistuu hyvältä, normaalisti en pysty sitä juomaan. Uusi vuosi vaihtui Sabay barissa White Sandilla, live-musiikkia ja mukavia ihmisiä, ilotulituksista puhumattakaan. Pienten, lähes kuoleman hiljaisten baarien henkilökunta on aina ihan fiiliksissä kun suomalainen porukka tulee oluelle, kauppa käy :) Thai-safkan sijaan kävin pari päivää sitten Kaibaella sijaitsevassa italialaisessa ravintolassa, oli ihan hyvää pastaa ja kunnon valkosipulileipää niin että hengitys leimahtaa kun avaa suun. Snorkkelinja maskin kävin ostamassa Bang Baosta, mutta räpylöihin ei ollut tarpeeksi rahaa mukana. Pitäisi päästä sukeltamaan!!!

Ei kommentteja: